woensdag 28 oktober 2009

voorrondes Latte Art kampioenschappen 2009 achter de rug!

Gister was het dan zover, het moment waar Rahwa en ik de afgelopen maanden naartoe hebben gewerkt, het moment waar we het resultaat van urenlange trainingen in 8 min moesten laten zien. De voorrondes van het Nederlandse Latte Art Kampioenschappen 2009! 9 deelnemers hadden zich verzameld bij friesland Campina in Veenendaal, georganiseerd door Dutch Coffee Promotions.

De spanning was goed te voelen in de voorbereidingsruimte, de jury keek erg serieus en de deelnemers erg nerveus. Als je werd geroepen had je 8 min om je spullen klaar te zetten, een testshotje van je espresso te maken, kopjes voor te verwarmen, schoonmaken en nog even diep in en uit ademen. En dan was het moment toch echt daar, de jury was er klaar voor, je 8 min gingen in...

Rahwa was al eerste aan de beurt en oogde kalm en zelfverzekerd. Dat mocht ze best zijn, we hadden de routine wel tientallen keren gefilmd en geanaliseerd, ze wist precies wat ze ging doen en was er dan ook helemaal klaar voor. Om in de woorden van de jury te spreken: geroutineerd, netjes en natuurlijk niet te vergeten, mooie latte art! Als een van de weinige ook zelfs binnen de tijd! Waar ze de afgelopen weken nogal eens vergat te lachen en te genieten tijdens haar presentatie stond ze nu te stralen!

Nadat Rahwa als 4e haar presentatie mocht geven, was ik als 6e aan de beurt. Spanning en zenuwen zijn bij mij niet weg te denken bij een wedstrijd en waren dan ook flink aanwezig. Maar na even een jij-en-ik moment met de espressomachine LaMarzocco, was ik van plan eruit te halen wat er in zat. En dat deed ik zeker! Het trillende handje was onder controle en ik mocht dus met trots mijn latte art op de jurytafel neerzetten. Complimenten kwamen over de professionaliteit en rust in de presentatie, al was het uiteindelijk wel 9 sec te rustig en daarmee net over de tijd. Maar daar werd niet lang over getreurd, want we mogen trots zijn op de scores die we gehaald hebben.

De officiele uitslag van wie er naar de finale mag horen we pas volgende week dinsdag, dan zijn alle 3 de voorronde-dagen geweest en kan de balans worden opgemaakt. Wij zijn in ieder geval tevreden, hebben laten zien wat we kunnen en hebben ook zeker goede punten gescoord. Nu dus nog een week in spanning afwachten of we door mogen naar de finale van de Latte Art Kampioenschappen!
Hierboven een aantal foto's, maar voor een impressie van de hele dag, klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten