dinsdag 17 november 2009

Sensationele NK latte art 2009.

Gisteren was het dan uiteindelijk zover. De finale van de Dutch Latte Art Championship 2009. Nu moest het toch echt gebeuren. Na maanden dag en nacht te hebben geoefend moesten de dames het nu in 8 minuten laten zien. Je kan je zo voorstellen dat Rahwa en Esther dan ook bloednerveus waren en met al dat enthousiaste publiek en draaiende camera's en klikkende fototoestellen werd de spanning alleen maar groter.

Er waren gisteren 8 topkandidaten. Waarvan een aantal al vele jaren ervaring met de kampioenschappen. Voor Esther en Rahwa was het gisteren de eerste keer dat ze meededen...

Rahwa was als tweede geloot en kwam haast stuiterend van de adrenaline het podium opgelopen. Ze zag er top uit en deed wat ze al jaren doet; met een prachtige glimlach haar latte art maken. Vooral met haar geschonken engeltje gooide ze hoge ogen en ze inponeerde de jury met haar ongelooflijke snelheid. Waar iedereen tegen de klok moest vechten om binnen de tijd klaar te zijn (en de meeste er overheen gingen, wat strafpunten oplevert) had Rahwa gewoon 30 seconden over. Blij dat het voorbij was plofte ze dan ook bij haar schare fans neer op de tribune afwachtend wat de andere nog gingen doen...

Esther mocht pas als zesde dus er zat niks anders op dan een paar uur ijsberen backstage. Nog een keer de routine doornemen. De maagkrampen en hartkloppingen in bedwang houden. Met de ipod nog maar een keer naar haar gekozen muziek luisteren om in de stemming te komen en toen was het zo ver en kon ze niet meer terug.

Ze zag er op het podium opeens zeer rustig uit en haar latte art kwam er als vanzelfsprekend uit. Uit het Jury rapport bleek uiteindelijk dat ze maximaal had gescoord op professionaliteit. Ook haar geschonken pauw was indrukwekkend en je hoorde geroezemoes in de zaal ontstaan. Je voelde dat er wel eens een prijs in kon zitten. Helaas was Esther niet binnen de tijd waardoor ze wist dat dit strafpunten zou gaan opleveren. Nu maar hopen dat haar bijna perfecte uitvoering ook zo goed door de jury zal worden beoordeeld...

De spannende momenten waren daar. Alle finalisten werden het podium opgeroepen. Op de derde plaats is geeindigd: Esther Maasdam! Een prachtig resultaat zeker als je nagaat dat dit haar eerste keer was. Ook Rahwa had het geweldig gedaan met een vierde plaats. Zo zat MobiCcino mooi even bij de beste vier van Nederland.

Esther en Rahwa; we zijn berentrots op jullie fantastische resultaten! Jullie zijn kanjers!

We willen bij deze ook feliciteren: Claudie Donderwinkel van Peeze met haar verdiende eerste plek en Anne-jan Bakker met zijn behaalde tweede plek.

Edward de Roo.

ps. later deze week zullen we nog foto's een filmpje en een verslag van onze kampioene Esther op onze blog zetten.Rahwa haar engeltje was nog te bewonderen in Hart van Nederland. Zie:

- Wie is de Latte kampioen van NL? – Hart van Nederland


-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten