dinsdag 21 februari 2012

Populaire workshops bij het Kookpunt

De thuisbarista is in opkomst! Steeds meer mensen gooien de "snelfiter" apparaten de deur uit en gaan weer voor kwaliteit. Op menig aanrecht verschijnen dan ook espressomachines en bonenmalers. Maar hoe haal je nou het beste uit je apparatuur en je bonen? In samenwerking met het Kookpunt te Rotterdam verzorgd MobiCcino "Basis Barista" en "Latte Art" workshops voor enthousiaste thuisbarista's. De 4 workshops die al hebben plaatsgevonden waren een groot succes en binnen een paar dagen compleet volgeboekt! Daarom zal Rahwa Gebremeskel op 30 maart wederom een "Basis Barista" workshop geven, deze zou ook nog geboekt kunnen worden in combinatie met de "Latte Art" workshop op 6 april. Wees er snel bij als je de fijne kneepjes van het Baristavak van Rahwa wilt leren! Inschrijven op de site van het kookpunt.


maandag 6 februari 2012

MobiCcino in uitzending Kassa

Het Nederland 1 programma "Kassa" ging de kwaliteit van de cappuccino's testen op de stations Utrecht en Amsterdam. Voor het keurpanel werden niet minder dan onze eigen Esther Maasdam en Joost Leopold van De Koffieschool gevraagd. De hele dag gingen zij met een candid camera op pad om langs de verschillende aanbieders van cappuccino's op het station te gaan. Uiteindelijk kwam "Julia's" als beste uit de bus, gevolgd door de "Shakie's" en als 3e de "Hema" De "burger King" ging er met de laatste plaats vandoor.

In de uitzending maken Esther en Joost live met de welbekende mobiele espressobar de "MobiCcino" voor al het publiek in de studio ook nog heerlijke cappuccino's!

De pilot van de Brewbar was een succes!



Het eerste evenement waar MobiCcino met de Brewbar stond was een waar succes! In de prachtige locatie de Beurs van Berlage loktte de ledlichten, het verwarmingslicht van de Syphon en de heerlijke geuren van verschillende filtercoffee's de bezoekers van het RiskLab naar de Brewbar. Hier konden vers gebrande coffees uit Ethiopie, Quatemala, Panama en Costa Rica geproefd worden uit verschillende zetmethodes zoals de Chemex, V60 Dripstation en de Syphon. De smaaksensaties waren een ware beleving samen met het mooie spektakel van het wegen, malen en opschenken. Een succes dat zeker voor herhaling vatbaar is. Het Coffee-Chemistry concept is geboren!